Kort til en kollega..

..som går av med pensjon i morgen. Syns det var vanskelig å velge passende motiv og layout, men jeg tenkte at det burde stå litt i stil med henne som som skal ha det, så da ble det kort til en "ung, vital og livsglad pensjonist". Motivet er fra Stempelglede og er inket og skyggelagt med Distresser (Tattered rose, Vintage photo og Valnut stain).


Zoomet detalj...
For å vise rondellen (den lille bronsepynten bak bradsen). Disse er sikkert å få kjøpt i de fleste stempelbutikker, men jeg har i alle fall kjøpt min hos Unik Hobby.


For-/bakside...


Innside...


Zoomet detalj...
Blomstene er stanset ut med paper shapers og er buet med fingrene for å løfte blomsten litt opp fra kortet.


Har den siste tiden holdt på med forberedelser til diverse kurs jeg skal ha, så det var til forandring gøy å lage litt annet type kort enn med fargelagte motiver.

Ha en strålende dag videre!

Klem Anita

hÄnglar-glam!

Her er et hÄnglar-bursdagskort til min gode venn, Kirsten, som hadde bursdag den 17.februar. Det kommer ikke så godt frem her, men kortet er faktisk full av glitter og glam. Dette er egentlig ikke er min stil i det hele tatt, men du verden så gøy å lage. Jeg malte motivet (med Distress, Reinker) først og skulle deretter finne et passende mønsterark, men jeg fant virkelig ikke noe i arkivet mitt som jeg ble sånn 110% fornøyd med, så jeg blandet like godt sammen en saling mix av brunt og blått, forent i en enkel mosaikkteknikk. Tagen er fra Norsk Stempelblad og dekorbradsen inni blomstene, samt de herlige "made with love" hjertene er fra Unik Hobby.

Zoomet detalj...

Innsiden...

Baksiden...

Zoomet detalj fra baksiden for å vise at blomstene "stikker litt ut fra kortet".

Jeg har til slutt en bitteliten ting jeg håper noen kan hjelpe meg med. Jeg har nemlig fått spørsmål om hva slags bakgrunnarket jeg har brukt på valentineskortet. Noen som vet? I så fall er jeg veldig takknemlig om du kan legge igjen en liten notis i dette innlegget.

Ha en strålende kveld videre!

Klem Anita

Morsdags - After Eight!

Her har jeg laget en After Eight boks. Jeg har rett og slett demontert boksen, streket opp, klippet og limt.. Så tok jeg bare bølgepapiret hvor sjokoladene er stablet oppi og løftet den ned i den nye boksen! Ikke vanskelig i det hele tatt....bare litt pirk..for de som liker det :-)

Swirl-stemplene jeg har brukt er fra Stempelglede og teksten "mamma" er skrevet med fonten 2Peas Prose.

Forsiden av boksen...

Zoomet detalj av primablomstene, som jeg har inket med Vintage Photo.

Baksiden... hÄnglelen ble på en måte delt i 2, men det måtte nesten bli sånn for å få med hele. Stemplet "DU er fantastisk" er 2 stempler som jeg har laget selv.

Litt bedre bilde av hÄgelen, som er malt med Distresser og pyntet med mønster-ark-kjole.

Det lille hjertet er akkurat det samme som det store, bare at jeg har brukt krympeplast...

Innsiden av boksen, hvor forseglingen er en liten hilsen til mamsen...

Her er innsiden i all sin prakt med laden oppi...

Personlig hilsen...

Og til slutt pakket i cellofanplast med sløyfe på...

Skal til mamsen etter jobb i dag,
så jeg håper dette faller i smak!

Ha en super dag videre.
Klem Anita

NM-Finalebidrag #1

Når jeg fikk se finaleoppgavene bestemte jeg meg for å lage noe "til meg selv" til minne om at jeg har kommet så langt som til finalen i NM. Jeg bestemte meg derfor å lage min egen lille REGNBUE!

Her har jeg samlet en oversikt over alle fargene jeg har av; Distress, H2O, Alkoholblekk og Le Plume II.

Ble for en god stund siden (lenge før jeg startet med denne hobbyen) så fasinert over en prøvevifte, som en konkurrent av meg (Forbo) har i sitt sortiment. Jeg anskaffet meg derfor en slik for å se hvordan denne er "skrudd sammen". Vel, jeg fikk det til etter hvert. Jeg tok rullgardina vår (siden den skal byttes allikevel) og brukte denne som bindeverket i min regnbue. Deretter tok jeg kartongen bakerst i mine akvarelltegneblokker og kuttet disse i passende format, både til arkfanene som skal presentere fargeregisteret mitt og til baksiden for å feste disse til rullgardina:-). Jeg inket alle disse delene med Distresser; Vintage Photo og Peeled Paint. Jeg har også inket rullgardina med Vintage Photo for å få et litt "slitt preg".

Har festet en tag på hver arkfane med tilhørende produktnavn; Distress, H2O... Disse er laget av chipboard, som er inket med Peeled Paint (som pappen på baksiden av vifta). Til disse tagene har jeg også festet en grov hyssing/tråd i matchende farge.

Alle mønsterark og bazillkartong er inket med Vintage Photo (kall meg gjerne pettimeter eller perfeksjonist, men jeg er hyperallergisk mot hvite kanter, spesielt på mønsterark).

De 2 første arkfanene er laget for å henge på veggen og disse er feset til hverandre med metallringer.

Zoomet detalj for å vise hvordan regnbuen er bygget opp...


Her er forsiden/omslaget av min Regnbue. Mønsteret på for-/baksiden av vifta har jeg dekorert med en herlig fibertapet som heter DELTA. Hadde egentlig tenkt å dekorere forsiden med navnet mitt og regnbue, men siden det ikke var lov å merke bidragene med våre navn, forble den navneløs.


Konvolutten på for-/baksiden er stanset ut ved hjelp av Revolution-dies. Har i tillegg merket baksiden med mitt deltakernummer.


Alle arkfanene er dekorert med mørk brun bazill, og bagrunnsark fra Nille og beige bazill med teksttempel fra Paper Artsy. Teksten "My Rainbow" er fonten Jester, som jeg i tillegg har laget mitt eget alfabet av med hjelp av ImagePac. Hjertene er stanset ut med Qickutz og festet på 3D puter og brun hyssing.


Distress! Har klippet ut små biter av glossyark for å male på fargeprøvene. Motivene er fra hÄnglar & stÄnglar. Har i tillegg brukt 3D-lakk (Glossy Acceents) på hjertet.


H2O! Siden disse har en perlemorseffekt, så har jeg pyntet med spitbinders i perlemor og dekorert rundt blomstene med "glimmer-garn" fra Nille. Motivet er fra Whipper Snapper. Partyhatten er fra Making Memories.


Alkoholblekk! Har laget en "smakebit" i brun, turkis og kobber, og brukt denne som bakgrunnsark. Har brukt hvit glossy kartong, som jeg i tillegg også her har brukt til selve fargeprøvene. Tagen og hjertene er stanset ut med Quikutz.


Le Plume II! Har tegnet direkte på stemplet og deretter sprayet litt med vann for å "smelte disse sammen" Motivene er fra Art Impression og Penny Black.

Notiser! Har til slutt laget plass til diverse notiser. Har brukt små klesklyper og pyntebånd fra Panduro.

Alle finalebidragene, både i kategorien kort og scrapbook er samlet i et eget NM-magasin.

Dersom du ikke allerede har sikret deg et eksemplar, anbefaler jeg på det varmeste å investere i dette. Her er det massevis av lekre og inspirerende kreasjoner.


Syns jo det er skikkelig stas å få lov til å være med å pryde forsiden til denne fantastiske samlingen av kunstverk.

Ha en riktig fin kveld videre, kjære stempelvenner!

Klem Anita

NM-Finalebidrag #2

Oppgave 2 – Fargelegge et motiv i valgfri teknikk.

Forside; Har brukt beige, lilla og brun kartong fra Bazill, mønterark fra Basic Grey, papirblomster fra Prima Marketing, knapper fra Baizill og Scrapper’s Floss og eyelets fra Karen Foster. Notene og minitagene er stanset ut ved hjelp av Quickutz og de store tagene fra Revolution. Belteremmene er designet "etter eget hode". Motivet er fra hÄnglar & stÄnglar og malt med Distresser. Har i tillegg inket kantene på motivet med Vintage Photo (Distress).

Innside 1, med samme materialer som forsiden. Motiv fra hÄnglar & stÄnglar malt med Distresser. Har i tillegg brukt poststempel fra Aud Design.

Innside 2. Motiv fra hÄnglar & stÄnglar malt med Distresser, poststempel fra Aud Design og tekststempel fra Stempelglede.

Bakside med samme materiale som resten av kortet, og har i tillegg merket baksiden med et personlig stempel, men navnet mitt er byttet ut med mitt deltakernr.

Klem Anita

NM-Finalebidrag #3

Oppgave 3 – tilsendt materiale – 4 x trekant Chipboard

Jeg har fargelagt chipboarden med hvit dabber (Adirondack) og motert den sammen med papp i samme tykkelse som chipboarden (16,5 x 16,5 cm) slik at dette til sammen ble et foldekort. Har brukt 2 av chipboarden på forsiden og 2 på baksiden for å "hente igjen" forsiden. Jeg har brukt mønterark fra Basicgrey, Scarlet's Letter. Chipboard, og øvrige kanter er inket med sort Distress. Splitbinders fra Karin Foster, papirblomster fra Prima og bånd fra Making Memories. Alle stemplene er fra Stempelglede, både motiv og tekst. Perlene er fra et gammelt perlekjede.

Hovedmotivet er stemplet med Archival Ink på glossy kartong (lokket på en skoeske jeg hadde liggende faktisk). Har i tillegg inket rund motivet med sort Distress. Den hvite rammen rundt motivet er emobsset på sort kartong, deretter klippet til og festet på hovedmotivet med 3D-tape. Har festet langhåret strikkegarn (fra Nille) rundt for å få litt liv i bilderammen.

Innsiden av kortet er dekorert med samme mønsterark som for-/baksiden, sammen med ne "Glede" fra Stemplglede.

Baksiden av kortet er dekorert med de 2 siste chipboardene. Disse er kuttet 1 cm i begge retninger for å lage en miniatyrutgave av forsiden. Det er dette jeg på en eller annen prøver å gjøre på alle mine kort. Har også merket baksiden med mitt deltakernr.

Ha en fin kveld videre!

Klem Anita

#6 Hjertelige hÄnglar...

Her er nok en kreasjon med de nye hÄnglarne, men først må jeg bare få takke dere, alle sammen, for en fenomenal respons på de nye DT-kortene mine. Helt vanvittig hvordan det formelig haglet inn med både mail, sms, telefoner og kommentarer både her, inspirasjonsbloggen og på RS.
Fikk over 80 henvendeler med spørsmål om lyslykta og melkekartongen. Jeg har forsøkt å svare på alle sammen, så dersom det er noen der ute som savner svar, rop ut!

Tusen takk igjen alle sammen, dette er helt rått!!
*smiler trill rundt*

Ja, her er som sagt mer fra den siste hÄnglarkiten. Det er en vintag til min kjære svoger. Har kombinert bursdagshilsenen med et aldri så lite "tusen hjertelig takk", for han og konemor, Hilde, har vært helt suverene til å hjelpe oss ifb med flyttingen og oppussingen.


hÄnglargutten har pyntet seg med prikkete vest...

Zoomet detalj "Tusen hjertelig takk"...

Zoomet detalj fra flaskehalsen...

Mal til denne vintagen finner du her

Ha en fantastisk helg, alle sammen!


Klem Anita

Fargeleggingstips!

Jeg får dalig spørsmål om fargelggingen min. Alt fra hva slags stempelpute til hvor lang tid jeg bruker. Jeg har derfor laget en enkel punktliste som forhåpentligvis kan være til litt hjelp.

Hvor lang tid jeg bruker på å fargelegge ett motiv varierer, men stort sett bruker jeg en hel kveld, altså noen timer.. Rekorden er vel 3 kvelder, mens rekorden i motsatt ende er 1 time. Sistnevnte var en skikkelig hastesak, og jeg fikk faktisk litt dårlig samvittighet for at det "gikk for kjapt"... kosen ble liksom borte, hvis dere skjønner.



  • Jeg stempler med sort Archival (vannfast)
    på akvarellpapir 300g
  • Jeg fargelegger alle mine motiv med Distress.
  • Jeg bruker akvarellpensel med tynn bust.
  • Jeg bruker mye vann når jeg fargelegger og
    legger på lag-på-lag.
  • Jeg startet alltid fra kantene og jobber meg
    innover på motivet.
  • Jeg ”ser for meg” at lyset kommer inn fra f.eks
    høyre side og forsøker derfor å legge skyggene
    på venstre side.
  • I ansiktet bruker jeg Tattered Rose først. Lar dette
    tørke før jeg maler over med Antique Linen for å få
    litt gyllen brunfarge. Når dette har tørket "dutter"
    jeg på litt rødt kritt i kinnene for å få frem litt glød
    og liv i ansiktet.
  • Når jeg ikke klipper ut motivet bruker jeg å tegne
    opp en kontur rundt motivet med lys grå Le Plume tusj.
  • Dersom jeg klipper ut motivet, pleier jeg å inke
    kantene med Distress og svamp (Vintage Photo)

Jeg har store planer om å lage en illustrasjon, men det får jeg heller komme tilbake til. I mellomtiden har jeg samlet mange flotte linker til fargeleggingstips som andre har laget.

Distress:

Prismacolor/Basic Marker:

Akvarall:

Og så til slutt en morsom teknikk som Inge har laget.
Hun har døpt denne teknikken for 'Dress you up'.

Har du tips til flere gode fargeleggingssider er du hjertelig velkommen til å sende meg en mail med link.
Er jo kjekt å samle sånt på ett sted, sant?

Ha en super lørdag videre folkens!


Klem Anita

Dåpspresang

Etter en laaang pause fra papir og stempler, var det usedvanlig koselig å sitte ned og bare kose seg med å lage en liten hilsen. Ikke ...