Tack'n Peel

Er du blant dem som lurer på hvordan man skal bruke de umonterte stemplene? Eller er du kanskje blant dem som vet, men syns det er utrolig tungvint å måtte klippe til og lime på monteringsskum (EZ Mount) hver gang? Eller hvor kjedelig er det ikke å få nye umonterte stempler, men mangler EZ Mount sånn at man ikke får brukt stemplene med én gang?!?

Unik Hobby har nettopp fått inn en genial løsning

Det er mange som lurer på hvordan dette produktet skal brukes, så jeg har laget en liten veiledninge her, som jeg håper kan være til litt hjelp.

Her er litt nødvendig utstyr; Tack`n Peel, umontert stempel (Whiff Of Joy Angel With Muffinbasket ), Acrylkloss, stempelpute og papir til å stemple på.

Legg Acrylklossen oppå Tack`n Peel plata...

...og skjær til slik at den passer til Acrylklossen.

Fjern den gule beskyttelsen og fest Tack`n Peel plata til Acrylklossen.

Når dette er gjort, fjernes den blanke beskyttelsen (denne må du ta vare på).

Du kjenner nå at overflaten er kleberig...

...slik at det umonterte stemplet sitter perfekt til Acrylklossen.

Trykk på stempelblekk...

..og stemple motivet på papiret!

Voila! Jeg har lenge slitt med å få trykket motivet slik at alle detaljene kommer med, men det løser seg med Tack`n Peel. Det er mye enklere å få et pent og detaljert trykk med denne løsningen.

Jeg anbefaler å ta stemplet av Acrylklossen før det gjøres rent, ellers er kan f.eks tørkerullen/servietten bli sittende igjen på Tack`n Peel plata der hvor ikke stemplet dekker.

Når du er ferdig med å bruke Acrylklossen, setter du på besyttelsesplasten igjen!

I og med at Tack`n Peel er gjennomsiktig kan du fint snu Acrylklossen og bruke dine umonterte stempler som allerede har påmontert EZ Mount!

Genialt, sant?

Ha en fin dag videre!

Klem fra Anita

10 kommentarer:

Torill sa...

Utrolig lurt!!
Noe for en hver dette!! Genialt!

Unknown sa...

Rett og slett genial! Tusen takk for så fin tutorial.

Ha ein flott kveld!
Solbjørg

Hanne sa...

Genialt! En ny ting på lista mi!

Klem Hanne

Tonje Eggan sa...

Det der så bare helt supert ut:) Takk for at du deler slike gode ideer med oss:)

lene sa...

Dette var jo utrolig genialt- nå blir det slutt på ez mount :O)

Tusen takk for kjempefin forklaring :)

Klem fra Lene

L8 sa...

Jag har använt Tack´n Peel i flera år och kan rekommendera det!! Ett tips är att när det efter ett tag inte är så klistrigt längre så bara skölj det i vanligt vatten och sedan blåser du det torrt med hårtorken så blir det lika klistrigt som när du köpte det :)
Man får dock vara lite försiktig just när man använder stämpelfärg som är vattenfast för annars är den inte så genomskinlig efter ett tag...hihi
Det bästa av allt är att slippa montera alla stämplar och så tar alla stämplar mycket mindra plats.

Kram L8

Mrs X sa...

Tack för en bra tutorial! Jag har själv funderat över hur man använder Tack'n Peel, men nu har jag bestämt mig för att köpa sånt när mitt EZ mount tar slut!

Scrappegal Sørlending sa...

Fpr en GENIAL oppfinnelse!!!! TUsen millioner takk for tipset!!! :) Det skal jeg absolutt lagre i MÅ HA bunken!!! :)

Aud sa...

Jeg har i mange år brukt Scotch UP limstift repositionable, som er sånn av-og-på lim, ligner på det som er bakpå post-it blokkene, bare litt sterkere. (Stor orange limstift).
Jeg smører litt på acrylklossen, og så er det bare å sette på - ta av - sette på - ta av stempler leeeeenge.
Når limet har blitt litt dårlig til å hefte, kan man enkelt vaske det bort under vann i springen, og ha på litt nytt lim. Superenkelt og billig!
Jeg har endel stempler på EZ, men disse er det ofte vanskelig å få bra trykk med, hender faktisk at jeg tar bort EZ'en for å bruke dem rett på acrylklossen istedet, for å få bra trykk. :o)

Klem,
Aud

Hege-Annie Simonsen sa...

Så smart dette var da!
Ser at det er en stund siden jeg var så aktiv på bloggerfronten som før, så her er det nok mye som jeg ikke har fått med meg - takk for tutorialen på bruk av tack og peel. Får vurdere å skaffe meg dette og forsøke selv. :)

Dåpspresang

Etter en laaang pause fra papir og stempler, var det usedvanlig koselig å sitte ned og bare kose seg med å lage en liten hilsen. Ikke ...